top of page

Програма за патување во странство од јуни 2024 година

Вклучено во програмската такса од 3.500 УСД:

 • Образовни и хуманитарни мисии:
  Учесниците се вклучуваат во значајни активности, вклучително и поддршка на локалните заедници, соработка со цркви, училишта и сиропиталишта и придонесување за различни хуманитарни иницијативи. Овие практични искуства обезбедуваат подлабоко разбирање на светот додека имаат позитивно влијание.

 • Културно потопување:
  Потопете се во богатата таписерија на земјите што ги посетувате. Истражете ги знаменитостите, историските градби и локалните традиции. Оваа програма оди подалеку од услугата; се работи за прифаќање на убавината и различноста на нашата глобална заедница.

 • Претходна подготовка за условно ослободување:
  Подготовка за апликација за однапред условно ослободување (I-131), помош за поднесување на USCIS и застапување до одобрување од D2G. Ние се справуваме со сите ваши подготовки за однапред условно ослободување, осигурувајќи дека вашата апликација е во ред. 

 • Домување:
  Обезбедено е сместување за датумите на патување од 2 до 8 јуни 2024 година во Доминиканската Република, нудејќи удобна и сигурна база за време на вашиот престој.

 • Независни патувања во Мексико:
  Ќе имате можност за независно патување во Мексико за време на вашите одобрени датуми на АП, што ќе ви овозможи да ја истражувате и доживеете оваа енергична земја. Ова е шанса за Сонувачите да го посетат своето родно место, да спроведат семејни етнографски истражувања и самостојно да го откријат Мексико.

 • Оброци:
  Во Доминиканската Република се обезбедуваат три оброци на ден (појадок, ручек, вечера).

 • Локален транспорт:
  Транспортот до и од програмските активности во Доминиканската Република е организиран, со што се обезбедува удобен пристап до проектните локации и екскурзии.

 • Групни екскурзии:
  Уживајте во групни екскурзии до историски локалитети, додавајќи културна и историска димензија на вашето искуство.

 • Истражување на уметноста:
  Вклучете се со локалната уметност и култура, поттикнувајќи благодарност за креативните изрази на заедниците што ги посетувате.

Нашата програма за патување во странство нуди сеопфатно и збогатувачко искуство кое комбинира образование, културно потопување и хуманитарен придонес. Тоа е можност да растете, да научите и да имате значајно влијание врз светот.

Ве молиме имајте предвид дека 575 УСД (надоместок за USCIS) не се вклучени во 3500 доларипрограма такса. Ова мора да се платиодделно. Билетите за билети не се вклучени.

Услови за подобност:

За да се квалификуваат за Програмата за патување во странство на Dreamers2gether, учесниците мора да ги исполнуваат следниве критериуми:

 • Возраст:Имајте 21 година или повеќе за време на патувањето.

 • Активен статус на DACA:За да се обезбеди непречено меѓународно патување, статусот на DACA мора да важи до август 2024 година.

 • Пасош:Да поседуваат валиден пасош за меѓународно патување. 

 • Обврска за учество: Мора да патува со Dreamers2gether Inc. како група во Доминиканска Република (2-8 јуни 2024 година). Посветете се на активно учество во сите програмски активности, вклучително и помагање на локалните заедници, поддршка на цркви и училишта и истражување на знаменитости и историски градби. 

 • Криминална и имиграциска евиденција:Не смее да има криминалец или јасевиденција за миграција.

 • Писмо со препорака (LOR):Поднесете писмо со препорака што го истакнува вашиот карактер, посветеност и соодветност за програмата.


Ве молиме имајте предвид дека 1.000 УСД од вкупниот трошок на програмата не се враќаат.

 

 

ТРОШОЦИ НА ПРОГРАМАТА:

Датуми на патување:2 јуни 2024 година - 8 јуни 2024 година

Надомест за програмата: 3.500 долари

Авансна такса за апликација за условно ослободување во USCIS: 575 долари

Вкупни трошоци за програмата: 4075 долари

Опција за плаќањес:

 • Опција прва: Платете го еднократниот целосен износ во рок од 5 дена од прифаќањето и добијте веднаш попуст од 500 долари. Ова значи дека учесникот ќе плати само 3.575 УСД, што ја вклучува таксата за USCIS.

 

 • Втора опција: Изберете го планот за рати со две плаќања:

  • Првата рата од 2.000 американски долари се доспева во рок од 5 дена од прифаќањето.

  • Втората рата од 2.075 долари ќе доспее 4 недели по првата исплата. Ова ја вклучува таксата USCIS.


Ве молиме имајте предвид дека 1.000 УСД од вкупниот трошок на програмата не се враќаат.
 

Плаќањето е мртволинија:
Ќе добиете е-пошта со известување за нашата одлука за избор по вашето интервју. Доколку ве примат во програмата, ќе имате 5 дена да ја прифатите и поднесете исплата на таксата за програмата.

Апликација за однапред условно ослободување:
Откако ќе ја добиете вашата уплата, можете да закажете состанок за однапред условно ослободување со еден од нашите советници на D2G. Dreamers2gether Inc. е акредитирана организација која ќе се справи со сите ваши подготовки за однапред условно ослободување.

Одрекување за откажување на програмата:

Dreamers2gether Inc го задржува правото да ја донесе конечната одлука за откажување на програмските активности во секое време, под околности надвор од контрола на учесникот и/или D2G. Таквите околности може да вклучуваат, но не се ограничени на, промени во политиките за имиграција поврзани со DACA и однапред условно ослободување, значително заживување на случаи на СОВИД-19 и здравствени протоколи и препораки издадени од соодветните влади и ЦДЦ на САД. Сите други причини за откажување мора да бидат непредвидени сценарија и ќе се оценуваат од случај до случај. Во случај D2G да ја откаже програмата, надоместоците за програмата ќе бидат вратени на сите прифатени учесници, со исклучок на неповратна такса од 1.000 УСД, која ги покрива трошоците за избор на програма и пред поаѓање. Авионските билети не се вклучени во цената.

bottom of page