top of page

Dreamers2gether

Посветеност. Експертиза. Страста.

Добредојдовте во Dreamers2gether Inc., непрофитна организација посветена на поддршка на Dreamers на нивното патување кон постигнување правен статус и остварување на нивните соништа. Нашата организација е основана во 2021 година, произлезена од единствен сон што запали моќна визија за позитивни промени.

dreamer.jpeg

Нашата приказна за потекло: Еден сон, една мисија

Нашата приказна започнува со нашиот визионерски извршен директор, кој, како и многу од оние на кои сега им служиме, некогаш беше Сонувач. Поттикната од предизвиците и триумфите на нејзиното сопствено патување, нашиот извршен директор се стремеше да создаде организација која ќе биде светилник на надеж за другите кои се движат низ сложениот имиграциски пејзаж.

Нашата мисија: зајакнување на соништата, трансформирање во живос

Во Dreamers2gether Inc., ние сме водени од длабока мисија: да ги зајакнеме имигрантските заедници со нудење клучна помош во обновувањето на DACA, апликациите за однапред условно ослободување, процесите за зелена карта и барањето американско државјанство. Ги препознаваме уникатните пречки со кои се соочуваат Dreamers и сме посветени на обезбедување насоки и поддршка потребни за нивно надминување.

Нашите услуги: Премостување на соништата до реалноста

  • Поддршка за обновување на DACA: Ние стоиме покрај Dreamers во нивното патување нудејќи им насоки и финансиска помош за обновување на статусот DACA, осигурувајќи дека тие можат да продолжат да го следат своето образование и аспирации.

  • Однапредна помош за условно ослободување: Навигацијата низ сложеноста на Advance Parole може да биде предизвик. Нашиот посветен тим е тука да обезбеди поддршка, овозможувајќи им на Dreamers безбедно да патуваат и да се вратат без да го загрозат нивниот имиграциски статус.

  • Упатство за апликација за зелена карта:Ние им помагаме на Dreamers во разбирањето и навигацијата на процесот на аплицирање за зелена карта, нудејќи ресурси и поддршка додека преземаат чекори кон постојан престој.

  • Поддршка за државјанство:Додека Dreamers напредуваат на нивниот пат, ние нудиме вредна помош во подготовката и навигацијата на патувањето до државјанството на САД, славејќи ги нивните достигнувања на секој чекор од патот.

IMG_7139.HEIC

Наша обврска: застапување и градење заедница

Dreamers2gether Inc. е повеќе од организација; ние сме поборници за промени и заедница која стои обединета. Преку партнерства, иницијативи за подигање на свеста и напори од грасрут, се стремиме да создадеме поинклузивно и сочувствително општество за имигрантите.

Придружете ни се на ова патување

Без разлика дали сте сонувач кој бара помош, поддржувач кој сака да направи разлика или партнер заинтересиран за соработка, ве покануваме да ни се придружите на ова трансформативно патување. Заедно, можеме да ги претвориме соништата во реалност и да ги поттикнеме поединците да изградат посветла иднина за себе и за своите заедници.

Dreamers2gether Inc. - Каде што соништата летаат, заедно.

bottom of page