top of page

Програма Dreamers2gether патуваат во странство: Истражувај, учи, служи

Дали сте подготвени да тргнете на трансформативно патување кое ги комбинира културното истражување, образованието и хуманитарната услуга? Dreamers2gether ве поканува да се придружите на нашата програма за патување во странство, единствена можност за Dreamers да посетат странски земји, со позитивно влијание врз заедниците на кои им е потребна.

Зошто треба да патувате со Dreamers2gether?

Дали сте подготвени да тргнете на трансформативно патување кое ги комбинира културното истражување, образованието и хуманитарната услуга? Dreamers2gether ве поканува да се придружите на нашата Програма за патување во странство, единствена можност за Dreamers да посетат странски земји, со позитивно влијание врз заедниците на кои им е потребна.

Програмата за патување во странство на Dreamers2gether е авантура која ќе го промени животот, наменета за поединци со активен статус на DACA кои сакаат да ги прошират своите хоризонти додека се враќаат на глобалната заедница. Ние веруваме во соништата, единството и моќта на образованието, а оваа програма ја отелотворува нашата посветеност да направиме разлика.

Определување на програмата:

 • Образовни и хуманитарни мисии:
  Учесниците се вклучуваат во значајни активности, вклучително и поддршка на локалните заедници, соработка со цркви, училишта и сиропиталишта и придонесување за различни хуманитарни иницијативи. Овие практични искуства обезбедуваат подлабоко разбирање на светот додека имаат позитивно влијание.

 • Културно потопување:
  Потопете се во богатата таписерија на земјите што ги посетувате. Истражете ги знаменитостите, историските градби и локалните традиции. Оваа програма оди подалеку од услугата; се работи за прифаќање на убавината и различноста на нашата глобална заедница.

 • Претходна подготовка за условно ослободување:
  Ние ви помагаме да се подготвите за однапред условно ослободување, осигурувајќи се дека вашите патни документи се во ред.

 • Домување:
  Обезбедено е сместување за 7 дена и 6 ноќевања во Доминиканската Република, нудејќи удобна и сигурна база за време на вашиот престој.

 • Независни патувања во Мексико:
  Ќе имате можност за независно патување во Мексико, што ќе ви овозможи да ја истражите и доживеете оваа енергична земја.

 • Оброци:
  Во Доминиканската Република се обезбедуваат три оброци на ден (појадок, ручек, вечера).

 • Локален транспорт:
  Транспортот до и од програмските активности во Доминиканската Република е организиран, со што се обезбедува удобен пристап до проектните локации и екскурзии.

 • Групни екскурзии:
  Уживајте во групни екскурзии до историски локалитети, додавајќи културна и историска димензија на вашето искуство.

 • Истражување на уметноста:
  Вклучете се со локалната уметност и култура, поттикнувајќи благодарност за креативните изрази на заедниците што ги посетувате.

Нашата програма за патување во странство нуди сеопфатно и збогатувачко искуство кое комбинира образование, културно потопување и хуманитарен придонес. Тоа е можност да растете, да научите и да имате значајно влијание врз светот.

Услови за подобност:

За да се квалификуваат за Програмата за патување во странство на Dreamers2gether, учесниците мора да ги исполнуваат следниве критериуми:

 • Возраст: Имајте 21 година или повеќе за време на патувањето.

 • Статус на DACA: Имајте активен статус на DACA за да обезбедите непречено меѓународно патување.

 • Пасош: Поседувајте валиден пасош за меѓународно патување.

 • Обврска за учество: Посветете се на активно учество во сите програмски активности, вклучително и помагање на локалните заедници, поддршка на цркви и училишта и истражување на знаменитости и историски градби.

 • Криминална и имиграциска евиденција: Не смее да има криминално или имиграциско досие.

 • Препорака (LOR): Испратете писмо со препорака што го истакнува вашиот карактер, посветеност и соодветност за програмата.

Зошто да изберете Dreamers2gether?

 • Во центарот на заедницата

  • Имаме приоритет да им служиме на заедниците на кои им е најпотребно, обезбедувајќи дека вашите напори имаат трајно, позитивно влијание.

 • Глобална перспектива

  • Проширете го вашиот светоглед со потопување во нови култури и стекнување подлабоко разбирање за глобалните прашања.

 • Безбеден и поддржувачки

  • Патувајте со доверба, знаејќи дека нашата програма обезбедува безбедна и поддржувачка средина за Dreamers.

 • Овластување

  • Ние веруваме дека соништата можат да го обликуваат светот. Преку образованието, услугата и единството, ги поттикнуваме Сонувачите да сонуваат големи и да направат разлика.

Претстојно патување

IMG_5025.HEIC

Зошто да изберете Dreamers2gether?

Програмата за патување во странство на Dreamers2gether е повеќе од само патување; тоа е можност да се биде дел од едно глобално движење. Истражувајте, учете и служете заедно со истомисленици кои се посветени на создавање подобар свет. Пријавете се денес и тргнете на патување кое ќе го промени вашиот живот и животите на оние што ги допирате.

 

 

Dreamers2gether: Сонувајте, обединете се, сервирајте

bottom of page