top of page
Dreamer_sign_photo.jpg

Зајакнување на соништата: Фонд за стипендии за обновување на DACA од Dreamers2gether Inc.

Зајакнување на соништата: Фонд за стипендии за обновување на DACA од Dreamers2gether Inc.

Добредојдовте на страницата за стипендии за обновување на DACA на Dreamers2gether Inc.!

Нашата мисија:

Во Dreamers2gether Inc., ние сме страсни за поддршка на примателите на DACA кои се соочуваат со финансиски предизвици при обновувањето на нивниот статус на Одложено дејство за пристигнување во детството (DACA). Ние веруваме во моќта на образованието и потенцијалот во секој Сонувач. Нашиот фонд за стипендии за обновување на DACA има за цел да го олесни финансискиот товар што може да ги попречи подобните поединци да го задржат својот статус DACA.

За DACA:

DACA, или Одложена акција за пристигнување во детството, е програма која обезбедува привремено ослободување од депортација и им овозможува на квалификуваните имигранти без документи кои пристигнале во Соединетите Држави како деца да работат и студираат без страв од депортација.

Потребата:

Многу корисници на DACA наидуваат на финансиски пречки кога ќе дојде време да го обноват својот статус. Високите такси за апликација и придружните трошоци можат да создадат бариери за оние кои се стремат да изградат подобра иднина. Dreamers2gether Inc. го препознава овој предизвик и е посветен на осигурување дека финансиските ограничувања не ги попречуваат Dreamers да пристапат до можностите што ги дава DACA.

Нашето решение:

Фондот за стипендии за обновување на DACA е дизајниран да ги поддржи подобните приматели на DACA во покривањето на трошоците поврзани со процесот на обновување. Со обезбедување финансиска помош, ние имаме за цел да ги поттикнеме Сонувачите да го продолжат своето образование, да ги извршуваат своите цели во кариерата и значајно да придонесат за нивните заедници.

Како можете да помогнете?

Вашата поддршка може да има значително влијание врз животите на примателите на DACA. Еве како можете да придонесете за нашата кауза:

  • Донирајте:Направете директен придонес во Фондот за стипендии за обновување на DACA. Секој долар нè приближува да му помогнеме на друг Dreamer да го обнови својот статус DACA.

  • Рашири го зборот:Споделете ја нашата мисија со вашите пријатели, семејството и социјалните мрежи. Колку повеќе луѓе знаат за нашата кауза, толку повеќе поддршка можеме да собереме.

  • Настани за прибирање средства:Организирајте или учествувајте во настани за собирање средства за да ја подигнете свеста и средствата за нашиот Фонд за стипендии за обновување на DACA. Секој напор е важен, без разлика дали се работи за мал собир или иницијатива на целата заедница.

  • Корпоративно спонзорство:Истражете ги можностите за корпоративни партнерства или спонзорства за да го засилите влијанието на нашиот фонд за стипендии.

Донирајте сега и бидете градител на соништата!

Вашиот придонес во Фондот за стипендии за обновување на DACA директно влијае на животите на Dreamers, помагајќи им да ги надминат финансиските бариери и да продолжат со нивниот стремеж кон Американскиот сон.

Заедно, да се погрижиме финансиските предизвици да не стојат на патот на образованието, можностите и посветлата иднина за примателите на DACA. Придружете се на Dreamers2gether Inc. во остварување на соништата!

Донирајте денес и бидете дел од посветеноста на Dreamers2gether Inc. за зајакнување на соништата!

Дали ви е потребна финансиска помош за обновување на DACA? Поднесете апликација за нашата стипендија за обновување на DACA.

bottom of page